Tarta z dynią i cheddarem

Kolejna propozycji na pyszną i szybką tartę, tym razem z dynią i bardziej wyrazistym serem cheddar.
Pyszne połączenie smaków, tarta bardzo smakowała rodzinie, wypróbujcie przepis.







Składniki:


  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego
  • 10 dag sera cheddar
  • 20 dag dyni pokrojonej w kostkę
  • świeży tymianek
  • jajko

Opis wykonania:


Ciasto delikatnie zawijamy na bokach do środka tworząc tzw. ramkę. Ser trzemy za pomocą najlepiej obieraczki do jarzyn bezpośrednio na tartę, układamy kawałki dyni i tu uwaga najlepiej mniejsza kostka. 
Tarte smarujemy po bokach roztrzepanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika na 20 minut, podajemy od razu po upieczeniu.



Komentarze

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)